vrijdag 30 januari 2015

3 Principes voor een Gelukkig Leven

Het is mijn overtuiging dat je geluk kunt afdwingen. Ik heb een 3-tal principes die mij elke keer weer helpen om mijn eigen geluk gevoel af te dwingen en graag deel ik deze met jullie. Ik wens je veel geluk!

Leg je neer bij wat je uiteindelijk niet kunt, er is zo veel wat je wel kan!
Een vriendin die vaak met me mee ging paardrijden kreeg rugklachten en mocht niet meer rijden. Ze heeft zich hierbij neergelegd, maar daarna verdiepte ze zich in het rijden met koetsen. Zo heeft ze haar hobby met paarden aangepast naar dat wat ze wel nog kon en als resultaat gaat ze nu veel met vrienden op de koets weg. Zeker zo leuk!

Ga dus niet zitten zwelgen in zelfmedelijden omdat iets niet (meer) kan, richt je op de dingen die wel kunnen en ga ervoor.

Omring jezelf met mensen waarbij je wilt zijn!
Ik voel een intense mate van geluk wanneer ik bij mensen ben waarvan ik houd, die me inspireren en motiveren. Zoals mijn familie voelt als een warme deken zodra ik bij ze ben. Ook in mijn werk ervaar ik zoveel genot en plezier van de inspirerende en motiverende mensen die mijn voorbeelden zijn.Omring jezelf met de mensen waarvan je houdt en investeer in deze relaties. Geef liefde en waardering je zult merken dat niet alleen de ander meer geluk zal ervaren, maar ook jezelf. Geef een welgemeende complimenten of doe iets ongevraagd en merk hoeveel je hiervoor terug zult krijgen.


 

Blijf vooruit kijken!
Iedereen zal tegenslagen te verwerken krijgen en het is goed om stil te staan bij een verlies of tegenslag. Echter richt daarna weer je blik op de toekomst, op de mooie dingen die er zijn zoals dat feestje met vrienden, die voetbalwedstrijd of die vakantie met familie. Blijf in een vooruit denkende gemoedstoestand, zodat er geen ruimte is voor negatieve gedachten en geniet van het leven.

Walt Disney zei niet voor niets: 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten