woensdag 21 januari 2015

50plus, Vrouw en Onderweg met de Motor

Gastblog door Ans een recreatieve motorrijdster
21 januari 2015


Wat ga je doen als je het voorrecht hebt om niet meer te (hoeven) werken en je je tijd zelf in kunt delen? Ik wilde motorrijden.


Als jonge meid stond ik al gefascineerd te kijken als er avontuurlijke motorrijders voorbij kwamen. Die moesten toch de meest mooie motorritten maken. Het gevoel van vrijheid tijdens het toeren door prachtige gebieden en zo stoer...

Inmiddels ben ik de 50 gepasseerd, getrouwd met Nico en hebben we de tijd om te toeren wanneer we willen. Nico en ik zijn wel “mooi weer”-rijders, wat er dus op neerkomt dat de meeste ritten later in de lente, in de zomer en in het vroege najaar plaatsvinden.


Afgelopen zomer hebben we een motorvakantie gehouden in Frankrijk. We hadden geboekt bij Chamauche, een door een Nederlands stel geleid motorhotel in de buurt van de Alpe d’Huez. We zijn echte genieters en hadden veel mee te nemen, dus hebben we de motoren op een aanhanger gezet en zijn er zo mee naar het hotel gereden. Ideale standplaats om vandaar uit geweldige tochten te maken.


IMG_0051.JPG wordt weergegeven
Afbeelding: Sfeerimpressie Frankrijk zomer 2015


Mannenwereld
Een nadeel welke ik als vrouw ervaar is, dat dit toch wel echt een mannenwereldje is. Over het algemeen zijn er weinig vrouwen bij, wat op zich ook wat heeft, maar het vergt ook enig aanpassingsvermogen. 

Zoals laatst in Frankrijk had ik de botte pech, dat onze geboekte vakantie toevallig nét in de periode van het WK voetballen plaatsvond! (ik vind voetbal dus niets aan) 
Op de avond van de voetbalwedstrijd zouden we barbecueën. De kerels hadden met vereende krachten zo'n antieke tv (met toeter eraan) naar beneden gesjouwd en buiten geïnstalleerd. Het was maar de vraag of we het überhaupt droog zouden houden. De paraplu van maximaal formaat stond al opgesteld boven de tv en de Bbq was geïnstalleerd in een schuurtje, dus dat zou wel goed gaan...
Enfin het gaat regenen, zitten al die kerels zo dicht mogelijk bij de tv al joelend onder paraplu's in een variëteit van kleuren en maten. Een heel apart sfeertje, maar ik betwijfel of dit bij een groepje vrouwen was gebeurd...

Motor type
Wat voor motoren rijden we dan. We hebben allebei een BMW boxermotor, Nico heeft een R1200ST en ik een R1100RS. Je ziet hem op de foto hieronder, stoer

BMW r 1100 rs.jpg
Afbeelding: BMW R1100RS

Momenteel is mijn motor in reparatie bij mijn neef, hij heeft hier een hobby aan. Ik ben niet handig, maar als je hem zelf kunt onderhouden is dit financieel gezien zeker een voordeel. Helemaal leuk is het als je er een hobby aan hebt om dit zelf te doen.
Het is wel afwachten of de motor op tijd klaar is, hij mocht er heel de winter over doen. De motor ligt nu namelijk nog helemaal uit elkaar en mijn neef heeft beloofd, dat ik “zowat een nieuwe” motor terug ga krijgen. Ik citeer: "Ik zal geen schroefjes meer over houden om andere zaken mee te kunnen repareren"
Maar hij moet nou toch wel zo langzamerhand de motor weer in elkaar gaan zetten, want alhoewel het nou nog winter is, begint de tijd toch weer op te schieten richting het voorjaar.

Nieuwe rit
We zijn al weer bezig om een motorrit naar Corsica te plannen! Hoe leuk zal dat gaan worden? Ik heb er nu al zin in!


Ben je zelf ook een motorrijder en heb je handige tips of leuke verhalen. Laat het weten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten