maandag 26 januari 2015

'Vijftigplussers hebben liever seks dan appeltaart'


Nederlanders boven de 50 jaar genieten nog volop van seks. 77 procent vindt zelfs dat seks bij een goede relatie hoort.

Dat blijkt uit een onderzoek van Plus Magazine onder 742 lezers. Zeven van de tien lezers verkiest seks boven een stuk appeltaart of een avondje naar Studio Sport kijken. Ruim twee derde heeft dan ook plezier in seks.

"Seks houdt je jong", aldus een van de respondenten.

Uit het onderzoek blijkt bovendien hoe vaak oudere stellen vrijen. 62 procent van de vijftigplussers vrijt een paar keer per maand of vaker. Dit geldt ook voor de zeventigers en de vijftigers.

Lust en lichamelijke opwinding staan echter niet meer centraal in bed. Het gaat oudere koppels vooral om de bevestiging van de relatie, om de intimiteit en vertrouwdheid met elkaar (71 procent).

Voordelen

Driekwart van de respondenten wordt blij van seks en hetzelfde percentage voelt zich na afloop van een vrijpartij bevredigd.

Twee derde van de vijftigplussers verlangt overigens helemaal niet terug naar vroeger en ziet vooral de voordelen van een hogere leeftijd. Respondenten hebben nu minder last van schaamte en remmingen dan vroeger, voelen zich zekerder over hun eigen lichaam en weten beter wat ze willen.

"De huidige generatie zestigers en zeventigers heeft de seksuele revolutie van de jaren zestig meegekregen. Ze behoren tot de eerste generatie die op grotere schaal ontdekt dat seks plezierig kan zijn. Dat willen ze niet opgeven," aldus arts en seksuoloog Peter Leusink.


Bron: http://www.nu.nl/lifestyle/3506878/vijftigplussers-hebben-liever-seks-dan-appeltaart.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten