maandag 9 februari 2015

Bath grenzeloos genieten

Een van de voordelen van wonen in Engeland is dat je op een hele normale zondag er op uit kunt gaan om de lokale cultuur op te snuiven. Zo zijn we uiteraard al diverse malen in Londen geweest, maar ook in het prachtige Bath. Deze stad dateert van de Romeinse tijd en dankt haar naam aan de "Roman Baths". Buiten deze topattractie is Bath gewoon een hele leuke stad om te bezoeken met massa's gezellige winkels en veel historie. Wij vonden bijvoorbeeld Royal Crescent absoluut de moeite waard om te bekijken. Verder heeft Bath een prachtig stadspark die grenst aan de Avon rivier, met uitzicht op Pulteney Bridge. Als je plezier beleeft aan wandelen in een dergelijke entourage kan ik Bath zeker aanbevelen. Aangezien de stad niet zo groot is kun je in 1 tot 2 dagen veel gezien en gedaan hebben. Overnachten in Bath? Zeker doen, echter vergeet niet de omgeving van Bath!

In de directe omgeving
Afgelopen zondag hebben we het aquaduct van Dundas bezocht, slechts een paar mijl ten zuid-oosten van Bath en onderdeel van het ingenieuze Kennet & Avon kanalen systeem. We begonnen met een stukje wandelen langs het kanaal en direct zie je de typische smalle kanaal boten. Deze boten worden nu praktisch alleen voor recreatie gebruikt en liggen er in talloze variaties. Van luxe opgeknapt met schotel-tv en zonnecollectoren tot onderkomen verwaarloosde boten.


Dundas Aquaduct februari 2015

Snel genoeg kwamen bij het aquaduct welke het kanaal over de rivier de Avon voert. Eerst op kanaalhoogte over het aquaduct en daarna naar beneden, langs de rivier eronderdoor. Om dan de verbaasde opmerking van de oudste (van 6) te horen dat het kanaal via de brug over de rivier gaat. Dit was op zich al een uniek moment en als trotse ouders erg grappig om te zien. Via de andere zijde terug omhoog en al wandelend langs het kanaal weer terug.


Dundas aquaduct vanaf de Avon rivier

Op route
Op de heen weg waren we ook al eens gestopt bij een tol bruggetje (70 Penny), naast een watermolen genaamd Bathampton Mill. Vanuit deze locatie een uitzicht over Bath. Later begrepen we dat we zelfs makkelijk hadden kunnen wandelen vanuit de watermolen naar het aquaduct. Zeker de moeite waard en wij gaan in het voorjaar een dagje terug om het te doen. Als echte Nederlander maakt dit alles het nog leuker door de prijs, namelijk gratis. Op en top genieten dus en ook het weer was super!

Naar huis
Het einde van de dag werd afgesloten met traditioneel "pub food". Nu staat de Engelse keuken niet direct wereldwijd bekend om haar culinaire hoogstandjes. Een goede pub heeft echter prima lokaal eten voor een redelijke prijs. Vergeet daarbij niet een Engelse pint, ikzelf mag graag een zoetere cider drinken bij de fish & chips.

Als je tips hebt of meer wilt weten over een bezoekje aan dit gebied, laat gerust een opmerking achter. Voor nu geniet ervan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten