woensdag 4 februari 2015

Blauwe Bessen tegen Keelpijn!

Gisteravond was het dan toch raak, keelpijn, spierpijn, snotteren oftewel algehele misère. Grieperig zijn is niet aan mij besteed, dus ga ik op onderzoek uit naar iets wat dit kan verlichten. Aangezien ik liever niet te snel naar medicatie grijp en graag iets lekkers eet begin ik bij voeding. 

Indianen
Al snel kom ik terecht bij de heilzame werking van verse blauwe bessen. Bepaalde indianen stammen zworen zelfs bij de medicinale kwaliteiten van dit kleine besje. Zij gebruikten niet alleen de bes, maar ook de wortels voor thee en zelfs de bloemen voor hun heilzame werking. 

Tegenwoordig wordt de werking van blauwe bessen alleen maar onderschreven. Diverse onderzoeken hebben de aanwezigheid en werking van o.a. antioxidanten, mineralen en vitaminen aangetoond. De aanwezige antioxidanten hebben zelfs een positieve werking tegen kanker, diabetes & andere ziektes. 
Voor meer tips om lekker en gezond te eten het Eten Tegen Kanker Kookboek.

Keelpijn
Inmiddels is de keelpijn toch echt vervelend en bij iedere keer dat ik slik lijkt er schuurpapier over mijn keel gehaald te worden. Vervolgens lees ik dat spoelen en gorgelen met blauwe bessensap zou verzachten bij mond en keelirritaties en zelfs genezend zou werken bij ontstekingenHebbes! Ik moet op zoek naar blauwe bessensap.

20

Blue Berrie Hill
Nu ben ik Limburgse van geboorte en al woon ik er niet meer, Limburg heeft prachtige en lekkere producten. Al gravend in mijn herinnering bedenk ik dat er een blauwe bessenbedrijf zit niet te ver waarvan ik ooit woonde. We gingen er in het verleden wel eens verse bessen halen. Ik ga op zoek en binnen de kortste keer heb ik het: Blueberriehill ze verkopen zelfs de pure bessensap online.

Nu maar hopen dat de keelpijn snel over is, of het nu ligt aan de sap of niet, lekker is het in ieder geval.

2 opmerkingen:

  1. Hé, nooit geweten. Wij nemen sambucol. Misschien ziet daar iets van dezelfde werking in. Leuke blog!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt! Blauwe bessen vind ik echt super, ze zijn heerlijk en gezond. Kan er niet meer aan toevoegen!

      Verwijderen