donderdag 12 februari 2015

Het Kanaal Oversteken

Gisteren blogde ik al over Carnaval in Limburg en het feit dat we er met heel de familie heen gaan! Nu reizen we altijd met de auto naar Nederland, dat is véél eenvoudiger dan vliegen met 3 kinderen én een hond! De reistijd per auto vanuit Reading naar Dover/Folkstone is 2 uur en vanuit Calais naar Eindhoven nog eens 3 uur. Tijdens de Kanaal oversteek, al dan niet met de trein of boot, heb je tijd om de benen te strekken.

EuroTunnel of Ferry
De trein of EuroTunnel is een snelle oplossing als je zo min mogelijk tijd wil verliezen, echter vaak 2 tot 4 keer zo duur als de veerboten. Aangezien wij regelmatig de hond meenemen is dit wel aan te bevelen, omdat je bij je auto blijft en dus ook bij je hond. Het comfort is echter niet meer dan dat van je auto, wel zijn er toiletten, maar ik vermijd ze!


Le Shuttle


De veerboot echter is stukken goedkoper en heel relaxed. Je parkeert je auto en gaat lekker wat koffie drinken. Afhankelijk van het dagdeel kun je er een "full English breakfast", lunch of diner krijgen. Uiteraard kun je het ook beperken tot een broodje of wat drinken. Het uitzicht over het Kanaal blijft fascinerend en is een belevenis op zich. Bij mooi weer is het aan te bevelen naar buiten te gaan om uit te waaien, extra spannend voor de kinderen. Wat mij als moeder van jonge kinderen ook aanspreekt is de speelhoek! 
De vaartijd is afhankelijk van waar je de oversteek maakt, Calais-Dover 1,5 uur en Duinkerke-Dover 2 uur. Ook zijn er diverse Noordzee oversteken te maken vanuit Nederland naar bijvoorbeeld Harwich, Hull of Newcastle.


Spirit of Britain


Als je besluit om naar Engeland te reizen voor vakantie, familiebezoek of zelfs zaken dan beveel ik aan om de prijzen voor de Kanaaloversteek te vergelijken via www.directferries.nl. En als je wat meer van Engeland wilt zien lees dan zeker ook Bath grenzeloos Genieten, je mag me ook altijd iets vragen via mijn Facebook, Twitter of Google+ account


Heb je meer tips? Ik hoor het graag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten