maandag 2 februari 2015

Kijk eens naar Boven en Geniet!

Eindelijk het is maandag, poeh.... het weekend is voorbij?

Ik ben een echte liefhebber van de weekenden, lekker erop uit met heel de familie, maar dit weekend was anders. De wederhelft moest naar een beurs en hij was heel het weekend weg, dus ik alleen met de kinderen. Geen punt , ik had al van alles leuks gepland, pannenkoeken bakken, naar de speeltuin en ze waren uitgenodigd voor een verjaardagsfeestje. We zouden er met zijn viertjes een leuk weekend van maken.

Vrijdagmiddag op school bleek dochterlief al niet zo lekker. Nou ja op tijd naar bed en zaterdag zal ze zich wel beter voelen. Niet dus, zaterdagmiddag werd tweelingbroer ook ziek. De rest van het weekend laat zich raden: snotterende en overgevende kinderen! Godzijdank was grote broer niet ziek en heeft heel verantwoordelijk geholpen, wat een schat.Hond
En dan heb je een hond(je), die er ook uit moet. Zaterdagavond terwijl alles eindelijk ik diepe slaap was, ben ik even langs de straat gewandeld. Ons huis niet uit het zicht, want je weet maar nooit!
En toen...in de stilte van de zwarte nacht keek ik naar boven. Heldere hemel met de sterren en een maan, zo mooi. Alle drukte en kindersnot alsof het niet bestond.

Maandagmorgen
Het weekend is al weer voorbij en ik besef dat ik ervan heb genoten. Natuurlijk er waren wat minpuntjes, maar die wegen niet op tegen de kleine maar intense momenten van genieten.

Kijk eens naar Boven en Geniet!
Mijn advies, ook al is je dag niet ideaal, kijk gewoon eens omhoog. Er is zoveel moois te zien als je de zon en de wolken bekijkt, of de maan en sterren aan de hemel bij nacht.
Misschien wel eens recht naar boven gekeken langs een boom omhoog, fascinerend gezicht. Dus sta stil bij deze (gratis) schoonheid en geniet van het moment.  Voor nu, geniet van je dag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten