woensdag 11 februari 2015

Samen Genieten met Carnaval!


Komende week gaan we met heel de familie naar het zonnige zuiden, Carnaval vieren. Dit jaar hebben we geluk dat de vakantie in Engeland precies gelijk valt met de vakantie in het zuiden. Vorig jaar hebben we het feest fysiek gemist, maar van afstand ervan genoten, ideaal dat internet.

Dit jaar beginnen we Carnavalszondag in Horst, Limburg met optocht kijken en gaan dan door naar het lokale MFC voor kindercarnaval. Het is een volksfeest voor jong en oud en de kinderen vinden het ook geweldig. Niet in de minste reden door het vele snoepgoed dat aan het einde van de optocht door de "prinsenwagen" wordt gegooid. Papa en mama zullen de avond dan kalm aan elders afsluiten, nadat oppas-oma paraat staat. Die missen we wel in Engeland!

Voermans-middageten
Voordat we aan al dit feesten beginnen gaan we een bodempje leggen bij Herberg de Lindehoeve. We worden daar getrakteerd op een Voermans-middag-eten zoals dat vroeger gebruikelijk was op de boerderij. Met Carnavalsmuziek op de achtergrond en een stevige maaltijd in buffetvorm. Dat houdt ons wel zoet als we de optocht gaan kijken. Heerlijk gewoon landelijk genieten...


Buffet

Afbeelding de Lindehoeve
Voorpret
Inmiddels hebben we dagelijks voorpret met het beluisteren van oude hits en de laatste nieuwe carnavalsmuziek. Onze oudste doet zijn best om het dialect te verstaan en mee te zingen, wat leidt tot hilarische teksten. Wat zullen de buren trouwens denken als we achter elkaar aan met een hoempa deuntje door de keuken springen. Ach...gewoon doen, dat is ook genieten!
Alleen die carnavalskleding, kinderen groeien... 


Nog tips rondom Carnaval? Laat het me weten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten