woensdag 25 februari 2015

Sauna en Ontspanning

Mijn dagelijkse portie Telegraaf nieuws is niet altijd even vrolijk, soms vraag ik me af of ik niet helemaal met "het nieuws" moet stoppen. Gisteren las ik echter een artikel dat mij vrolijk stemde, namelijk dat sauna bezoek goed voor het hart is. Niet dat mijn partner en ik elke week in de sauna zitten, sinds de komst van de kinderen zelfs minder, maar een bezoekje op zijn tijd doen we graag.

Hartkwalen voorkomen
Veel sauna bezoek schijnt een enorme positieve invloed te hebben op hartkwalen, aldus het Finse onderzoek. Waarom het saunabezoek zo goed zou zijn is echter vooralsnog onduidelijk. Door Dr. Rita F. Redberg van de Universiteit van Californië wordt geopperd, dat de levensstijl van de Finse saunabezoekers wellicht in zijn geheel meer ontspannen is.
Bron: TelegraafOntspanning en andere voordelen
De mate van ontspanning is nu net waarom ik geloof dat dit inderdaad positief is voor de gezondheid en met name het hart. In een eerder stuk noemde ik al gezondheidsklachten ten gevolge van stress en waarom genieten en ontspannen zo van belang is. Zie "Drink Rode Wijn en Geniet ervan!"
Buiten de ontspanning biedt een saunabezoek nog een aantal andere prettige voordelen:
  • Goed voor de bloedsomloop en aderen. De hartslag stijgt bij een bezoek van 10-20 minuten en kan vergeleken worden met licht sporten. Door dit te combineren met temperatuurwisselingen moeten de aderen wijder worden en krimpen. Een ideale oefening om de conditie van het hart en de aderen op peil te houden.
  • Flink zweten. Door het vele zweten kan je lichaam via de huid poriën afvalstoffen beter kwijtraken.
  • Lekker slapen. Na een saunabezoek is de slaap vatten geen probleem. Ik zelf val altijd in een hele diepe slaap met een heerlijk uitgerust gevoel de dag erna.

Sauna vinden
Om voor het eerst te worden uitgenodigd voor de sauna was een beetje vreemd, ja ik voelde me zelfs gegeneerd. Uit mezelf was ik misschien nooit gegaan, maar geloof me, ik was direct verkocht. Voor hen die zich gegeneerd voelen, nodig een bekende uit des te meer lol en ontspanning. 

Wil je het ook eens proberen, boek anders een privé sauna. Of misschien zelfs liever een voordelige dag ontspanning en wellness? Doe het gewoon! 


Ik wens je veel plezier en hoor graag je ervaringen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten