dinsdag 10 februari 2015

Valentijn Post!

Valentijnsdag kent een lange historie en de exacte herkomst is niet geheel duidelijk. 
Zo erkent de katholieke kerk minimaal 3 patroonheiligen met de naam Sint. Valentijn of Valentinus welke allen zouden zijn gestorven als martelaren.

Een andere uitleg is dat Valentijnsdag is ontstaan uit een poging een christelijk feest te maken van Lupercalia. Dit van oorsprong Romaanse vruchtbaarheidsfeest was ter ere van Faunus de god van de agricultuur alsook Romulus en Remus de stichters van Rome.

In de middeleeuwen wordt 14 februari in Engeland en Frankrijk gezien als de start van het broedseizoen. Hierdoor wordt de romantische inslag voor Valentijnsdag verder versterkt. 

Valentijns gedicht
Het eerste bekende Valentijns gedicht zou in 1415 zijn geschreven door Charles, Duke of Orleans, aan zijn vrouw terwijl hij gevangen zat in the Tower of London.
In de 17e eeuw wordt in Engeland Valentijnsdag al gevierd. In het midden van de 18e eeuw worden in alle sociale klassen handgeschreven berichten van affectie verstuurd. Rond 1900 nemen door geprinte kaarten en de goedkopere verzendkosten Valentijnskaarten een vlucht.

Hartjes & teddyberen
Welke uitleg er ook aan wordt gegeven één ding is zeker Valentijnsdag is tegenwoordig niet meer weg te denken. Na kerst staat Valentijnsdag op de tweede plaats als het gaat om het verzenden van, een al dan niet anoniem, kaartje. Veelal gaat dit gepaard met prachtig verpakt snoepgoed in hartvorm, teddy beertjes, bloemen en zelfs sieraden. 


In America is Valentijnsdag inmiddels zo populair, dat uit recentelijk onderzoek blijkt, dat maar liefst 6 miljoen aanzoeken worden gedaan op 14 februari.

Laat het weten!
Als je echt wil genieten van de mensen om je heen en hen die je lief hebt, laat het ze dan weten! Een klein gebaar zoals een kaartje, een bosje bloemen of dat bekende beertje met snoepgoed wordt echt op prijs gesteld. Misschien wil je er een echte beleving van maken en iets uitbundiger doen, misschien lekker gaan dineren. Doe het gewoon.

Dit jaar valt Valentijnsdag in het weekend een uitgelezen moment om je liefde voor elkaar te bevestigen. Maak er een ervaring van, boek gewoon een weekendje weg en geniet van elkaar!

Als je extra voordeel wilt halen kun je ook eens kijken bij de speciale Valentijns aanbiedingen! En wat ikzelf een super idee vind is het Opa & Oma weekend gezellig samen met de kinderen en kleinkinderen op pad. 

Een ding is zeker deel je liefde en geniet van elkaar!


Laat je me weten hoe het was?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten