maandag 2 maart 2015

Nederlanders Fietsen Overal!

Dit weekend een poging gedaan om te fietsen met de kinderen. Inmiddels kunnen ze het redelijk. De fiets die de jongste met kerst kreeg van Opa en Oma heeft nog zijwieltjes, maar die kunnen er binnenkort ook wel af. 

Fietsen in Engeland is echter een verhaal apart. De aanwezigheid van fietspaden is nagenoeg nihil en automobilisten hebben weinig gevoel voor het mede weggebruik van fietsers. We hebben ons al diverse malen verbaasd over gevaarlijke situaties.
Kortom: Fietsen is hier levensgevaarlijk! Even koffie drinken bij de lokale Sainsbury's.


Fietsen in de vakantie
In het voorjaar gaan we weer naar Nederland op vakantie, de zijwieltjes zullen bij de jongste dan wel niet meer nodig zijn. Misschien is een fietsdagje wel leuk om in te plannen als activiteit voor de hele familie. Als Noord-Limburgse van geboorte weet ik hoe mooi het fietsen in deze regio is. De gevonden fietsroutes op Liefde voor Limburg is een goede start. Ik zal ze wel wat moeten inkorten want meer dan 5 km in eens is wat veel voor de kinderen. Ongeveer 15 km op één dag met tussenstops, dan kan ik wel iets leuks verzinnen. 

Mijn tips in Noord-Limburg
Ik heb al een paar punten op een rijtje gezet die leuk zijn voor de kinderen, maar zeker ook voor opa en oma die ongetwijfeld mee willen gaan. Papa en mama kunnen zich hier in ieder geval wel in vinden:
Beetje bourgondisch allemaal, maar in de vakantie hoort dat erbij. Het lijkt inmiddels wel op een promo voor Noord-Limburg, nou ja iedereen mag het weten. Het is een leuke regio voor een paar dagen vakantie, ik kom er vandaan en ben er trots op! 

Nu alleen nog de juiste route en laat het voorjaar maar komen. Het is gewoon genieten in Noord-Limburg


Als je ervaring hebt met Noord-Limburg of nog goede tips. Dan laat maar weten!

1 opmerking:

  1. Ben dol op Limburg. Heb familie in Brabant en vrienden in Limburg, Ik vind het noorden mooi en de glooiing van het zuiden prachtig.

    BeantwoordenVerwijderen