dinsdag 28 april 2015

4 Tips om je Focus te Herwinnen

Ik hoop dat je genoten hebt van je lange weekend. Weer eens iets anders gedaan? Misschien met de kinderen op een markt gezeten, eerst het oude speelgoed uitgezocht en deze vervolgens aanprijzen op de markt. Zelf rondgestruind op zoek naar het een of ander. Misschien ben je bij een feest geweest met bands en lekkere muziek. In ieder geval, even helemaal met je gedachten bij andere dingen.

Je vraagt je af hoe je je focus op de taken die voor je liggen weer terug krijgt. Daarom een paar tips.

4 Tips om beter te focussen op wat je wilt bereiken
Moeite om weer op gang te komen? 4 tips die je kunnen helpen om je focus te herwinnen en je laten richten op de dingen die je wilt bereiken.
  • Lezen. Om te kunnen focussen op wat je wilt bereiken is lezen een ideale methode. Slechts 30 minuten lezen uit bijvoorbeeld een boek over persoonlijke ontwikkeling biedt focus en maakt je alert. Ook het lezen van een fictieve roman kan je focus duidelijk verbeteren, doe dit 30 minuten zonder onderbrekingen.


  • Mediteren. Slechts 10-20 minuten mediteren aan het begin van de dag kan je helpen te focussen op de taken die voor je liggen. Je ontspant, maakt je hoofd leeg en richt op je eigen lichaam en ademhaling. Dit kun je vervolgens gebruiken om je te richten op de taken die voor je liggen. 


  • Maak een taken lijstje, bij voorkeur de avond ervoor. Doordat je weet wat de taken zijn die je moet doen zul je er eenvoudiger mee aan de slag gaan en erop gefocussed zijn. 


  • Noteer waarom je iets wil doen en lees dit dagelijks. Herinner jezelf, desnoods meerdere keren per dag, waarom je iets wil doen of bereiken. Dit motiveert enorm om er daadwerkelijk mee aan de slag te gaan.


De bovenstaande tips kunnen je helpen je focus te herwinnen en vast te houden, zodat je kunt genieten van een succesvolle dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten