donderdag 30 april 2015

9 Positieve Effecten van Reizen op je Relatie

De eerste gezamenlijke stap op Engelse bodem is al weer meer dan 2 jaar geleden. Het verhuizen op zich en de reis naar Engeland lijkt zo kort geleden. Goh wat vliegt de tijd...
De hele onderneming heeft onze relatie alleen maar sterker gemaakt, dit gevoel blijkt bij kennissen die verder weg (naar Amerika) verhuizen of een (wereld)reis maken vergelijkbaar te zijn. Er zijn een aantal overeenkomstige aspecten die een positief effect hebben op de relatie. 

Londen maart 2015

1. Een gezamenlijk doel
In onze situatie was de verhuizing een heel duidelijk gezamenlijk doel. Doordat we samen dit avontuur aan zijn gegaan is er een hele sterke blijvende band opgebouwd. Hetzelfde zie je bij stellen die een grote reis hebben gemaakt, het gezamenlijke doel om meer van de wereld te zien heeft een verbintenis gecreƫerd die herinnert zal blijven.

2. Aanpassen en begrip voor elkaar
Verhuizen is een ontdekkingsreis, net als iedere andere grote reis. Bij reizen leer je elkaars sterke en zwakke punten kennen, elkaar begrijpen en ermee om te gaan. 

3. Betere communicatie
Doordat er meer begrip is zijn er minder meningsverschillen en is de algehele communicatie beter. 

4. Samen nieuwe ervaringen opdoen
Doordat je samen nieuwe ervaringen op doet bouw je gezamenlijke herinneringen op. Deze herinneringen zijn voor altijd een uniek onderdeel van je relatie. 

5. Gezamenlijke humor
Je maakt samen dingen mee die soms hilarisch zijn of zo compleet verkeerd gaan, dat er gewoon om gelachen moet worden. Je bouwt een zelfde vorm van humor op, wat je relatie een extra dimensie geeft en voor anderen soms compleet onbegrijpelijk is.

6. Beste vrienden
Je hebt enkel je partner om op terug te vallen en omdat dit voor beide geldt stel je je volledig open, hierdoor wordt je sneller elkaars beste vriend.

7. Samen ontwikkelen
Reizen biedt de mogelijkheid om veel nieuws te leren. Door de gezamenlijke leermomenten en ontwikkeling die je doormaakt voel je een sterkere verbondenheid.

8. Vergevingsgezind
Omdat je een avontuur aan gaat zullen er ook fouten worden gemaakt. Je wilt echter beide verder waardoor je sneller begrijpt dat vergeven en doorgaan een must is.

9. Respecteer elkaars privacy
Doordat je een gezamenlijk avontuur aan bent gegaan en de vrijheid die dit met zicht meebrengt hebt ervaren, ben je bewuster van de aanwezigheid van de ander. Hierdoor is de mate van begrip en respect voor privacy beter ontwikkeld. Dit biedt op langere termijn een gezonde voorwaarde voor de relatie.

Grand Canyon Jaren geleden

Al met al biedt het aangaan van een gezamenlijk avontuur zoals reizen of verder weg verhuizen een hele reeks positieve effecten op je relatie, althans wel voor mij.
Deel je ervaringen ik hoor graag of je ook zoiets hebt meegemaakt.

6 opmerkingen:

 1. Ik denk dat dit een goede test is voor je relatie. Als de basis goed is, dan denk ik dat de effecten van uitdagingen positief zijn en ze je relatie versterken. Maar, als de basis niet goed is, dan denk ik dat een relatie ook zou kunnen stranden ten gevolge van dergelijke uitdagingen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Absoluut Sunny, helemaal mee eens. Ik weet het dan graag eerder dan later ;-) Mooie avond

   Verwijderen
 2. Een goede tip voor mensen die willen gaan samenwonen of trouwen is om samen op vakantie te gaan. Een week of drie maakt al veel duidelijk of de relatie goed genoeg is om elke dag op elkaars lip te zitten. Als een langdurige relatie niet meer goed is, kan een dergelijke vakantie ook helderheid bieden. Ik weet het uit ervaring.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die tip zal ik eens in mijn achterhoofd houden, weet een stel dat misschien gebaat zou zijn bij helderheid! Bedankt voor de tip en het begeleidende commentaar.

   Verwijderen
 3. Met belangstelling gelezen. Het zou mooi zijn als velen met of zonder reizen deze elementen in ogenschouw zouden nemen. Het heeft mij tot denken gezet. Goed stuk weer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mooie reactie Levja en bedankt hiervoor!
   De tips zijn niet zaligmakend, maar we proberen er wel het beste van te maken. Welterusten

   Verwijderen