woensdag 29 april 2015

Drink een kop Koffie met al je Aandacht

Soms heb ik van die dagen dat ik met mijn gedachten overal en nergens zit. Ik ben me bewust van het feit dat dit contraproductief werkt, niet alleen bij de taken die ik doe, maar dat het ook negatief werkt op mijn algehele genotsgevoel. Desondanks is het soms moeilijk om aandachtig iets te doen. 

Koffie met aandacht
Recent las ik de tip om dan rustig een kop koffie (of thee, of water enz.) te drinken en me volledig bewust te zijn van het drinken. Het vasthouden van de warm kop, de geur, de smaak en het algehele gevoel dat je krijgt bij het drinken. Het gevoel van je lippen aan de bekerrand, de koffie die je voelt bewegen in je mond, het slikken zelf en vervolgens de warmte in je slokdarm.

Klinkt een beetje overdreven? Nou ik heb het een week 1 x per dag uitgetest en het gaf me een bepaalde rust en genot. Hierdoor kon ik mijn gedachten daarna beter ordenen, wat weer zorgde voor een verbeterde productiviteit en meer genieten van dat wat ik deed. Noem het een vorm van mediteren. Probeer het zelf eens een paar keer en laat me je ervaring weten. 

2 opmerkingen:

 1. Voor mij lukt dit altijd met thee. Daar ga ik helemaal voor zitten en inderdaad met de handen om de mok. Ook de geur snuif ik dan op. Echt een momentje voor mezelf. Koffie is meer een noodzaak. Wakker worden ....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thee heeft bij mij een gevoel van ik ben ziek, dus drink thee... ;-))
   Maar inderdaad of je bij koffie of thee de rust en tijd neemt, dat maakt niets uit. Geniet van een mooie dag Levja

   Verwijderen