dinsdag 5 mei 2015

Gin stokerij, weer eens wat anders!

Het lange weekend is weer achter de rug, in Engeland is namelijk de eerst maandag van mei een vrije dag. Dit noemen ze "Early May bank holiday", en met familie uit Nederland op bezoek, was dit zeker weer de moeite waard.


Een van de dingen die we hebben bezocht was de Bombay Sapphire Distillery. Ofterwel de gin stokerij van Bombay Sapphire, een ervaring die absoluut de moeite waard is. De huidige distilleerderij is gevestigd in een volledig gerenoveerd gebouwen complex, Laverstoke Mill, waar ooit zelfs bankbriefjes voor de Bank of India werden gedrukt. Niet alleen een mooi renovatie om te zien, maar ook een eerbetoon aan de prachtige omgeving. 

Op de locatie is er alles aan gedaan om de River Test, een van de meest heldere rivieren van Engelend, weer in een natuurlijke omgeving te laten meanderen. Niet alleen is de renovatie erg mooi uitgevoerd, ook is er alles aan gedaan om de duurzaamheid te maximaliseren en de uitstoot van schadelijke stoffen te minimaliseren. Denk aan een biogasinstallatie, zonnepalen en de intentie om de huidige 5% restafval zelfs naar nul terug te brengen, een mooi streven...

Op zich is het natuurlijk al de moeite waard om dit alles te bezoeken. Echter waar het om draait is gin en wel een gin met een ruim assortiment plantaardige aroma's. Ieder van deze "botanicals" zijn in het echt te bewonderen in de nieuw gebouwde kassen. In gedroogde vorm zijn de diverse botanicals te ruiken, wat een hele ervaring is!  


Glasshouses Laverstoke Mill

Aan het einde van de tour mag er uiteraard geproefd worden. In mijn belevenis had gin een beetje een oubollige naam, maar wat was het lekker in de diverse cocktails! Dit ga ik vaker proberen...

Wil je meer informatie zie Bombay Sapphire Distillery.

2 opmerkingen:

 1. Heerlijk. Even met jullie mee geweest. Mooi woord meanderen.
  Volgens mij kun je wel heerlijk tipsy worden van die cocktails. Maar ik denk wel lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Levja inderdaad meanderen is een woord dat mij ook aanspreekt, bij kronkelen of zo denk ik meer aan een slang...
   Ik heb je graag meegenomen en doordat we eerst aan de diverse botanicals hebben geroken besef je pas welke geuren en smaken van de cocktails afkomen. Zo intens een geur/smaak kan worden beleefd! Bizar.

   Verwijderen