vrijdag 22 mei 2015

Healthy Café

Afgelopen dinsdag scheef ik een artikel waarin ik zat te mopperen, over het testen van woorden, op de Engelse school van mijn kinderen. Nu wil ik toch even van het hart dat de school echt niet slecht is en dat er van alles wordt ondernomen om de kinderen een leuke en leerzame schoolervaring te bieden. 

Gezond café
Een van de dingen die ze ondernemen is het Healthy Café, een initiatief waarbij de jeugd verse groente en fruit mag bereiden. Vervolgens zijn de ouders uitgenodigd om op vrijdag middag in het café gezonde snacks geserveerd te krijgen.

Elk kind mag een stuk fruit of groente meenemen, niet elke soort is geaccepteerd, maar de lijst is ruim van keuze. Het enthousiasme is duidelijk, al drie dagen van te voren wordt er gekibbeld over welk stuk fruit ze mee willen nemen. Ze hebben nog maar 25 keer tegen mama gezegd dat ze moet komen en al even zo vaak verteld wat ze gaan maken. Op dit soort momenten ben ik zo dankbaar dat ik van thuis uit blog en gewoon kan gaan!

Lang verhaal kort, vanmiddag gaat mama snacken in het Healthy Café. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik het een uitstekend initiatief vind! Benieuwd wat er op de kaart zal staan ben ik wel... ideeën voor meer gezonde lekkernijen zijn nooit weg!


gezonde traktaties met komkommer

Prachtige Komkommer Krokodil!

2 opmerkingen:

  1. Eet smakelijk. Veel plezier. Inderdaad een heel leuk initiatief.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het was een hele leuke middag en de kinderen vonden het zo gezellig om te doen! Dus de volgende keer geen gezeur over chips, maar over fruit! Fijne avond Levja

      Verwijderen