vrijdag 5 juni 2015

Alweer 10 Dagen Koffie Zonder Suiker!

Sinds mijn 16e drink ik volop koffie en waarschijnlijk, net als veel anderen, begonnen met een flink schep suiker en een scheut melk. Redelijk snel ben ik van de melk afgestapt om de hele eenvoudige reden dat niemand in huis destijds koffie met melk dronk. Na de zoveelste keer bedorven melk in de koeling te vind, besloten deze maar gewoon helemaal weg te laten.

In de laatste 20 jaar heb ik suiker niet kunnen weglaten uit de koffie. Met mijn partner (melk, zonder suiker drinker) hadden we het laatst tijdens een ontbijtje over onze eet en drinkgewoontes. Het gesprek ging verder over de suiker in de koffie. Mijn partner vond het vervolgens grappig koffie zonder suiker voor mij in te schenken. 

Ik laat me niet graag kennen, dus opdrinken. Toch wel bitter....


I drink my coffee black to impress people


Inmiddels 10 dagen geleden en geen suiker in de koffie meer genomen! Ik denk niet dat ik nog terug wil naar suiker, de pure bittere smaak van de koffie waardeerde ik na een paar dagen al. Inmiddels geniet ik zeker zoveel van de koffie zonder suiker dan die met. 

Bij 3 mokken koffie per dag gaat er overigens stiekem behoorlijk wat suiker in een week doorheen. Nu nog gezonder ook! 
Koffie bevat van zichzelf namelijk geen calorie├źn, dus zonder suiker of melk een uitstekende dorstlesser. Wel even de gevoeligheid voor cafeine in de gaten houden, ikzelf ga bibberen als ik teveel drink. (meer dan 4 mokken op een dag)

Even kijken of ik het 30 dagen kan volhouden, want dan moet het een gewoonte zijn.

Ik schenk me nu nog een warme, zwarte koffie in. 

Fijne dag en een mooi weekend alvast!

Nicole (Maria) 

2 opmerkingen:

  1. Brrrr. Ik wil er wel gekookte melk in! ( geen suiker). Wat een leuk plaatje erbij.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goedemorgen Jedidja, melk hoeft van mij niet, tenzij een hele enkele keer de koffie echt super sterk is! Op vakantie in Italy of zo kan ik ook wel eens een cappuchino waarderen! Fijne dag en genet van je koffie met gekookte melk!

      Verwijderen