dinsdag 2 juni 2015

Paardrijden in The Cotswold, Engeland

Ook al had ik een paar slechte dagen afgelopen week, dit weerhield me niet om mee te doen aan een "Fun Ride" waarvoor ik al weken geleden was uitgenodigd. 

Cotswold Hunt
Engeland is een uitstekend land om paard te rijden, veel natuur en mooie gebieden waar je door heen mag en massa's evenementen om naar toe te gaan. Door mijn Engelse ruitervrienden, was ik uitgenodigd om mee te gaan op een Fun Ride in het prachtige gebied The Cotswold. (zie foto's) Na enige navraag bleek het om een rit van 10 mijl (16km) te gaan waarbij een 60-tal natuurhindernissen zijn uitgezet. Geen jacht zoals de naam doet vermoeden, maar een uitstekend georganiseerde "buitenrit". Ooit was ik een fanatiek springruiter die wekelijks op wedstrijden ging, dus dit moest ik ook wel kunnen. Overigens is het wedstrijd rijden en na drie kinderen wel af, maar rijden doe ik nog steeds voor de lol. 


Cotswold uitzicht over meer

Landweg in the Cotswold, Engeland

Cotwold, Engeland uitzicht


Na aankomst met de vrachtwagen moesten we ons melden, waarbij we een nummer kregen toegewezen zodat gecontroleerd kon worden of iedereen "heelhuids" terug kwam! Enfin een half uur later zaten we te paard en kon de rit beginnen, al binnen 5 minuten sprongen we over een eerste rijtje van 4 hindernissen. Wouw, en we moesten nog 2 uur en 56 sprongen....


Waterhindernis tijdens Fun Ride in the Cotswold, Engeland

Boomstam hindernis in the Cotswold Engeland


Niet getreurd al na 20 minuten was daar de eerst stop met broodjes zalm en een alcoholische versnapering..... wat we dus maar niet deden om 11.00 uur s'ochtends. De allure van een echte "hunt" was in ieder geval aanwezig en zou niet hebben misstaan in een Engelse versie van Jort Kelder's "Hoe heurt het eigenlijk?". Er zouden nog 2 stops volgen.

De ervaring om door een enorme heuvelachtige weide te galopperen met ontelbare hoeveelheden los lopende schapen is ook uniek. Na ruim twee uur rijden door het geweldige landschap van The Cotswold kwamen we weer aan op de startplek. Als beloning voor het heelhuids volbrengen van de rit was daar zelfs een rozet. 


Rozet van Fun Ride in the Cotswold


Ondanks het regenachtige weer en grijze lucht was het een fantastische ervaring, zo eentje die op mijn "bucketlist" stond. 

Kijk gerust op de afbeeldingen die Google te bieden heeft voor een completer beeld van het gebied. Het is absoluut een bezoek waard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten