maandag 1 juni 2015

Ziek kan heel Gezellig zijn!

Na een weekje vakantie zijn de kinderen weer naar school. Enerzijds blij dat ik weer tijd voor mezelf heb anderzijds is tijd met de familie ook heerlijk. 

Allemaal ziek
Nu was deze vakantieweek alles behalve gegaan zoals gepland. Maandag en dinsdag waren super, maar die nacht ging het fout met de jongste zoon die ziek werd. Nota bene ook nog jarig op woensdag! Er lekker op uit gaan met een overgevend kind is lastig, dus we hebben er met de andere twee thuis iets gezelligs van gemaakt in de hoop dat het snel over gaat.
Vervolgens was ik donderdag zelf ziek en op vrijdag waren de wederhelft en onze oudste zoon aan de beurt. De enige die niet ziek is geweest was dochterlief. Ik-ben-ziek

Niet klagen
We hadden gepland om die vrijdag een dagje uit te gaan met zijn alle, want papa had zelfs vrij genomen, tja ziek op je vrije dag is toch een reden tot klagen!
We hadden inderdaad kunnen kiezen om er een drama van te maken en kunnen klagen hoe vervelend alles was. Dit hebben we wel een beetje gedaan, maar snel genoeg ons erbij neergelegd dat we er niets aan kunnen veranderen en er het beste van gemaakt. Eigenlijk was het erg gezellig, want heel de familie lag op de bank en de diverse kinderfilms zijn ook voor papa en mama best grappig!

Moraal van het verhaal
Niemand kan er iets aan doen dan we ziek zijn geworden, dus we leggen ons er bij neer en maken de omstandigheden die we wel in de hand hebben zo leuk mogelijk. En vooral niet klagen, uiteindelijk was het stiekem hartstikke gezellig met zijn alle ziek zijn. Als we hadden gaan zitten klagen was er nooit ruimte geweest om deze gezelligheid te creĆ«ren. Neem het heft dus zelf in handen en maak er iets van!"he who avoids complaint invites happiness"
~Abu Bakr~

Geen opmerkingen:

Een reactie posten