donderdag 13 augustus 2015

Doe wat Betekenis geeft aan Jouw Leven

Ik was een braaf kindje;
Ik was een niet al te rebelse puber;
Ik studeerde met slechts 1 jaar vertraging;
Ik ging netjes werken (in het bedrijf van mijn ouders);
Ik deed wat er van me werd verwacht;

Ik was 26 toen ik alle verantwoordelijkheid kreeg over het ouderlijke bedrijf.

Door de jaren heen begon ik me steeds meer af te vragen of ik wel echt deed wat IK belangrijk vond. Het bedrijf waar ik in was gerold, was er gewoon altijd, en er werd verwacht dat ik daar werkzaam in zou zijn. Ik was immers het gehoorzame meisje....

Engeland
Inmiddels 6 jaar verder, met 3 kinderen en een economische mindere tijd; mijn partner kreeg een super aanbod om in Engeland te gaan werken. We namen de uitdaging aan en gingen naar Engeland emigreren. Ik staakte het bedrijf. Wat een vrijheid!

In eens wist ik niet meer wat mijn leven precies betekenis gaf. De tijd met de kinderen en partner wilde ik niet meer missen, dat was in ieder geval duidelijk. Maar als je altijd hebt gewerkt, vaak 7 dagen in de week, wat zijn dan de waarden die je hebt. Veel belangrijker waren het wel MIJN waarden? (Ik was niet zielig of zo, want ik heb ervan geleerd en genoten!)

Persoonlijke groei
Engeland bood niet alleen vrijheid en tijd met de familie, maar ook tijd om op zoek te gaan naar de waarden die ik belangrijk vind. Snel genoeg had ik een baan in mijn oude liefde voor Marketing. Veel geleerd en in no time gepromoveerd, maar was dit het nu?

Ik besefte dat ik mensen wilde helpen om het maximale uit zichzelf te halen. Niet in de minste plaats omdat ik een onstilbare honger heb naar mezelf ontwikkelen. Er is niets zo leuk als iemand helpen te groeien en zien dat er actie wordt genomen.

Bloggen
Ik ging bloggen en heb inmiddels een goed beeld van wat ik wil, mijn waarden zijn te formuleren als volgt: 

  • Mijn familie komt eerst
  • Continuee groei nastreven en levenslang leren
  • Anderen helpen zichzelf te ontwikkelen en te genieten van het leven
  • Zelf genieten van het leven en van betekenis zijn
Deze blog biedt het allemaal, ik kan de tijd die ik besteed zelf inplannen, ik kan anderen helpen terwijl ikzelf ook leer en het is zo leuk om te doen!

De wil je graag uitnodigen met me mee te genieten van het leven. De simpelste manier is direct de gratis digitale versie van mijn boek "Meer Genieten" te downloaden. De genoemde principes zijn prive en zakelijk toepasbaar.


Success is not the key to happiness, happiness is the key to success-Quote-Albert Schweitzer


Geen opmerkingen:

Een reactie posten