vrijdag 7 augustus 2015

Kwaliteit vs Kwantiteit in Relaties

Het hebben van "quality time" met familie en vrienden is van groot belang. Maar hoe kun je de korte tijd die je hebt, daadwerkelijk als "quality time" doorbrengen?

I don't think quantity time as special as quality time with your family-Quote-Reba Mcentire

Bezoek aan Nederland
We hebben pas een weekje bij familie in Nederland doorgebracht. En het was gewoon heel erg gezellig en het voelde dan ook als tijd met een hoge kwaliteit.

Nu is het niet zo moeilijk een fijne tijd met familie door te brengen als je ze maar een paar keer per jaar ziet.... Maar toch een paar punten op een rijtje:

Onverdeelde aandacht 
Aandacht voor 100% terwijl je met anderen samen bent? Ja dus, in het tijdperk van mobile gadgets een extra moeilijk te overkomen punt. Als je met familie, kinderen of je partner samen bent, heb dan alleen aandacht voor hen. Zet de smartphone op stil, tv uit en niet in een oor nog muziek luisten. Je zult merken dat gespreken meer diepgang hebben, veel meer lol bieden en zelfs de kinderen beter luisteren als je zelf aandacht voor ze hebt!

Samen Eten

Bakkerij Souren Maastricht maakt ze heerlijk
www.bakkerijsouren.nl/
Het is niet alleen gezellig om samen te eten, het is ook nog eens ontzettend belangrijk voor het hebben van goede relaties. Voor kinderen stimuleert samen eten gezondheid, emotionele- en intelectuele ontwikkeling. 
In relaties is deze tijd ook vaak het ideale moment om te ontspannen, te delen wat die dag is gebeurd en daarmee een extra impuls om verbondenheid te creeren. De opmerking dat ook tijdens het eten de smartphones aan de kant gaan lijkt me duidelijk.

Bakketij Souren Maastricht
www.bakkerijsouren.nl/Nu is eten bij Limburgers iets speciaals. Zo komt er bij iedere gelegenheid vlaai op tafel. Ik kan dan ook niet anders dan de vlaaien van Bakkerij Souren in Maastricht even aan te bevelen. Lekker he!


Dingen samen doen
Met dingen samen doen bedoel ik dat je die dingen doet je allemaal leuk vindt. Of het nu gaat om een simpel bordspelletje met opa en oma, een wandeling langs het strand of het bezoeken van een pretpark. Zo lang je iets samen doet bouw je herinneringen op, en gezamenlijke herinneringen geven relaties een extra dimensie. Denk aan die vriend/vriendin die je weinig ziet, maar wat direct warm en hartelijk aanvoelt zodra je ze ziet.

Ik wens je alvast een heel fijn weekend en geniet ervan!

Nicole (Maria)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten