woensdag 23 september 2015

5 Redenen Waarom Mensen Hun Dromen Niet Najagen

Ik kan me nog goed herinneren hoe verschillende personen tegen me zeiden dat ze ook wel in het buitenland wilden wonen en hoe leuk ze het vonden, dat wij als familie gewoon de stap waagden. 
Naar het buitenland verhuizen past dan ook prima in het rijtje van "Dromen die niet worden nagejaagd", net zoals het starten van een eigen bedrijf of het volgen van een passie daar onder geschaard kunnen worden.

Er zijn verschillende redenen waarom mensen hun dromen niet najagen. Hieronder 5 belangrijke:

Verandering
Making a big life change is pretty scary. But, know what's even scarier? Regret
De angst voor het onbekende is voor veel mensen een stap te ver. De uitspraak "een bekende hel is beter dan een onbekend paradijs" is hierbij toepasselijk. Mensen stappen niet graag uit het vertrouwde. Er wordt geklaagd over routine, maar het idee om iets nieuws te ondernemen, te veranderen, werkt beangstigend.


Vertrouwen
Er is een behoorlijke mate van zelfvertrouwen nodig om een droom na te durven jagen. Vaak wordt er gedacht dat men niet goed genoeg is en niet over de juiste capaciteiten bezit. In sommige gevallen wordt er gedacht dat je je dromen niet mag leven, dat je ze niet verdient hebt. De meeste mensen echter missen het zelfvertrouwen om te geloven in zichzelf en in de capaciteiten die ze bezitten.

De Maatschappij
Geloof het of niet, maar de maatschappij heeft een grote invloed in hoe je besluit je leven te leiden. De maatschappij heeft voor je bepaald wat de studierichting naar succes is, waar je hoort te gaan werken, in wat voor huis te wonen en in welke auto. Het negeren van de druk uit de maatschappij om daadwerkelijk je dromen na te streven vraagt veel van je.

Familie en vrienden
Vergelijkbaar met de druk uit de maatschappij is de sociale druk van familie en vrienden. Wie kent niet de opmerking "doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg", maar wat is normaal?

Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg

Het najagen van dromen wordt nogal eens niet uitgevoerd vanwege de angst voor reacties van familie en vrienden. Om je dromen na te kunnen jagen is hulp en support van familie en vrienden vereist, als dit niet aanwezig is worden veel mensen ontmoedigd. 

Dit was ook een hekel punt voor ons, met 3 jonge kinderen was de druk van de grootouders behoorlijk. Echter, ik zou het niet hebben willen missen en tegenwoordig is er Skype en Facetime :-)! 

Faalangst
De meeste succesvolle mensen hebben in hun leven massa's mislukkingen meegemaakt voordat hun dromen waarheid werden. Echter de angst om te falen is vaak zo groot dat velen niet eens durven te starten. Het besef dat van iedere mislukking wordt geleerd is dan bijzaak.

There is only one thing that makes a dream impossible to achieve-the fear of failure - Paulo Coulho

Heb jij een droom? Al deze redenen zijn te overwinnen als je wilt genieten van je dromen. Dus waarom niet vandaag beginnen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten