dinsdag 22 september 2015

Het Is Weer Herfst | Tips Om Te Genieten

De kinderen zitten inmiddels weer een aantal weken op school en het echte herfstgevoel is bij mij weer helemaal aangebroken. Niet vreemd want het is grijs, nat, en de kleuren in het bos variƫren van groen, naar geel, oranje, rood en bruin. Het Is Weer Herfst! :-)

Ik mag dan van de warmte houden, maar eerlijk is eerlijk de variatie in de seizoenen maakt me toch altijd weer blij. Het geeft een gevoel van dat ik leef, het besef dat de natuur weer veranderd en zich klaar maakt voor de winter. Het is de wetenschap dat na de herfst en winter er ook weer een lente komt, en de belofte van groei met zich meebrengt. Wat zijn de seizoenen toch mooi...

Maar nu eerst genieten van de herfst met deze tips:


Ga het bos in 
Met stip op 1 blijft het prachtig om in de herfst het bos in te gaan. Het kleurenpalet in de herfst is wonderschoon, maar niet alleen vanwege de kleuren is de herfst een prachtige tijd om het bos is te gaan. Wat denk je van de vele verschillende soorten paddenstoelen die in deze tijd te zien zijn. Niet te vergeten zijn de spinnenwebben die je vooral in de ochtend kunt bewonderen als de dauw nog aan de draden hangt. 

Spinnenwebben met dauw


Denk eraan: droge voeten te houden en trek een paar comfortabele laarzen of hoge waterdichte schoenen aan.


Pompoenen
Ik woon dus in Engeland waar Halloween veel uitgebreider wordt gevierd. Zo zijn er verkleedpartijen op het werk en scholen, alle kinderen doen mee met "trick or treat" om nog maar te zwijgen van de "Halloweenparties" die gevierd worden. Ook al vindt je dit misschien iets te veel, het is wel ontzettend leuk om pompoenen in huis te halen om de boel op te fleuren. 
Pompoenen zijn er in massa's kleuren en formaten. Je kunt de kleintjes eenvoudig op een schaal leggen ter decoratie en de grotere zijn ideaal om er Halloween hoofden uit te snijden. Misschien had je er zelf nog niet aan gedacht, maar als je jonge kinderen hebt is het ook heel erg leuk om met stiften, plakoogjes en ander knutsel materiaal pompoenen te versieren. Je kunt er super grappige poppetjes van maken. Het voordeel is dat pompoenen die niet kapot worden gesneden veel langer houden! 
Ook kun je er pompoensoep van maken. Goedkope pompoenen vindt je bij hobbykwekers, rijdt gewoon eens door een dorpje.


In de tuin
De herfst is de tijd om bollen te planten voor de bloemen van het voorjaar. Er zijn volop bollen te vinden en de belofte van prachtige bloemen in het voorjaar alleen al is iets geweldigs. Daarbij is het zo lekker om een frisse neus te halen.


Appeltaart bakken
Op de dagen dat naar buiten gaan misschien iets te optimistisch is vanwege het weer, is het heerlijk om met de nieuwe appelen van het seizoen een taart te bakken. De gedachte van de geur die een zelfgebakken taart door het huis verspreid, doet me al verlangen naar een regenachtige dag. Bij de appeltaart een kop warme chocomel of "herfst" thee (kaneel?) maakt het plaatje compleet. Zet in de tussentijd niet de tv aan, maar ga eens een bordspelletje doen of een potje kaarten. Ouderwets gezellig!

Appelboom
Nieuwe appels!

Lekker weg
De herfst is bij uitstek geschikt voor een korte vakantie. Ga eens op zoek naar een weekendje weg in eigen land, Nederland heeft zoveel moois. Geloof me ik woon in Engeland en Nederland is echt een prima vakantiebestemming. Wat dacht je van bourgondisch Limburg met de heuvels in het zuiden, de Veluwe waar een wandeling door de bossen echt de moeite waard is, of de vergezichten over het water in Friesland? Voor elk is er wat wils. Misschien kom je nog wel iets leuks tegen voor de herfstvakantie met de kinderen...

Wat je ook gaat doen deze herfst, maak er een hele mooie tijd van en ik wens je veel warmte en plezier. Geniet ervan!

Nicole (Maria) Banens

Geen opmerkingen:

Een reactie posten