donderdag 1 oktober 2015

Nazomer of Indian Summer?

Hier in Engeland is het weer al ruim een week fantastisch! Na een aantal koude en heel natte dagen eerder in september, is het nu al een week lang zonnig en droog met temperaturen van 20 graden in de middag. 

American Summer
In America en ook hier in Engeland noemen ze dit fenomeen Indian Summer. Nu wordt volgens Wikipedia een echte Indian Summer gekenmerkt door een zonnige, droge periode met temperaturen boven gemiddeld, die vooraf worden gegaan door kou. De kou (nachtvorst) laat de bomen in no time haar vochttoevoer naar de bladeren stoppen, waardoor we de prachtige herfstkleuren zien in het bos.

Afgelopen zaterdag ben ik mee geweest op een prachtige cross country door de natuur van Warwickshire op het terrein van Moreton Morrell College. (zie foto's)

Klassiek geklede ruiter in tweed

Klassiek gekleed in Tweed

Oprijlaan Moreton Morrell College

De oprijlaan van Moreton Morrell College

Uitzicht cross terrein Moreton Morrell

Uitzicht over het cross terrein

Afsprong tijdens Cross Moreton Morrell Eventing

Een afsprong in de cross en wat een uitzicht!


Die ochtend vroeg uit de veren. Mijn auto gaf aan dat ik uit moest kijken voor gladheid, maar wat een geweldige weer die middag. De Indian Summer was geboren!

Nazomer
Wij Nederlanders noemen het gewoon nazomer. Geef het het beestje een naam zoals je wil, maar bovenal geniet van het heerlijke weer!

De vooruitzichten beloven nog een aantal dagen mooi weer, dus ik geniet er nog even van.

Fijne nieuwe maand gewenst alvast!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten