vrijdag 6 november 2015

Wat is een Echte Vriend(in)? 5 Manieren Om er Achter te Komen.

Woon je in Engeland, heb je die vriendin uit Nederland al 1,5 jaar niet gezien en je spreekt af dat ze in de herfstvakantie met heel de familie op bezoek komen...

Wat was het gezellig!!
Vriendinnetjes die elkaars hand vast houden op banens.nl

Ongekend hoe bepaalde vriendschappen net zo vrolijk verder gaan waar ze zijn gebleven. Het doet er niet toe of je ze vorige week, of vorig jaar voor het laatst hebt gezien. Bij sommige mensen gaat dit gewoon zo, of niet? 
Er zijn volgens mij in ieder geval een aantal punten te noemen die een echte vriend(in) onderscheid van de "rest". 

 • Geheimen: deelt je vriend(in) geheimen met je? Zo ja dan is er een mate van vertrouwen die alleen bij echte vrienden aanwezig is. Anderzijds vertrouw je zelf ook een geheim toe aan een vriend(in)?
 • Advies: luistert je vriend(in) naar je mening over die partner waarmee gedate wordt en die duidelijk misbruik maakt? Of wordt hij/zij boos als je er over begint. Een vriend(in) die je mening waardeert en je advies overdenkt is een indicatie voor een echte vriend(in). Anderzijds luister je zelf?
 • Vergeven: we doen en zeggen allemaal wel eens iets stoms. Echte vrienden zullen een fout inzien en vragen om vergeving. Let wel dat een grote fout waarbij vertrouwen op het spel staat niet zo maar vergeven en vergeten is. In de vriendschap zal er weer hard gewerkt moeten worden aan vertrouwen, maar een echte vriend(in) blijft niet bij elke gelegenheid doorgaan over een fout uit het verleden.
 • Beschermen: een echte vriend(in) praat niet negatief over je achter je rug om, maar zal voor je opkomen. Iemand die niet voor je opkomt als je jezelf niet kunt verdedigen is geen echte vriend(in). Anderzijds ben je zelf ook geen echte vriend(in) als je slecht praat over je eigen vrienden.
 • Vertrouwen: niet alleen geheimen toevertrouwen, maar een echte vriend(in) kun je ook met je partner op stap laten gaan en weten dat er op een respectvolle manier met elkaar wordt omgegaan. Je kunt de vriend(in) alleen in je huis laten of persoonlijke spullen toevertrouwen. Je weet dat er zorgvuldig mee wordt om gegaan en dat je alles weer terug krijgt, misschien zelfs in betere staat!


Mijn vriendin en ik
We kennen elkaar al ruim 20 jaar en als we de meest hilarische anekdotes ophalen van onze eerste ongein samen, zitten de mannen er maar droog bij. Biertje dan maar voor de heren?

Ik ga niet in op de details, maar ik kan wel zeggen dat het heerlijk was om weer eens ouderwets bij te kletsen over het verleden, het heden en de toekomst.

Deze quote verwoord het gevoel zo mooi:


"If you laugh really loud, talk spontaneously, and you don’t care what your face looks like, you’re probably with your real friends"Een heel fijn weekend alvast en deel deze met echte vrienden!


9 opmerkingen:

 1. Wat mooi en bedankt voor de tips die ga ik onthouden liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Graag gedaan Laura en een heel fijn weekend met echte vrienden toegewenst!

   Verwijderen
  2. Oké en Dank je wel komt goed.. zal eerder met mijn echte familie zijn 😊

   Verwijderen
  3. Oké en Dank je wel komt goed.. zal eerder met mijn echte familie zijn 😊

   Verwijderen
  4. Dat is natuurlijk ook gezellig Laura. Veel plezier in ieder geval!

   Verwijderen
 2. Wat mooi en bedankt voor de tips die ga ik onthouden liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij een "goede" vriend (in Frankrijk) heb ik tè vaak nare/gemengde gevoelens: al jaren... !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jammer dit te horen Jos, ik hoop dat je iets aan mijn blog hebt.... succes ermee in ieder geval.
   Lieve groetjes

   Verwijderen
  2. Dank je wel Nicole! Ik overweeg de telefoon niet (altijd) meer op te nemen...! *
   Mijn "vriendenkring" mag zèèr gering genoemd worden, terwijl ik respect toon
   aan soortgenoten & andersdenkenden!

   Verwijderen